torsdag 3 februari 2011

Hemma igen.

Igår kom vi hem från sjukhuset. Vidar bättrade på sig riktigt bra med sina inhalationer under vår lilla tid på sjukhuset. Vidar har inte haft någon feber så det är skönt, men hans andning har varit väldigt ansträngande och jobbigt för honom vilket resulterade i att han inte orkade äta. Men nu mår han bättre men är fortfarande väldigt hostig och snuvig fortfarande.

Tack för alla fina ord och tankar till oss!

Jag hoppas verkligen att vi fått våran "dos" nu och att det blir lugnare framöver. Men igår när jag bytte blöja på Vilda så tyckte jag mig ana lite prickar på magen. Inga stora så det behöver inte vara något, men min första tanke var att nu kommer vattkopporna till oss också... Hoppas jag har fel!

Under denna tid som Vidar varit dålig så har jag fått problem med mitt vänstra bröst. Sedan han föddes så har han sugit lite snett på det bröstet, men det har alla mina barn gjort och efter någon vecka har det härdats och varit bra. Fast denna gången så har det blivit värre och värre, trots att jag luftat och smort in bröstet med bröstmjölk. Jag har sista veckan använt amningsnapp för att låta bröstet vila lite, men ändå har det blivit värre. Så nu har jag en stor spricka nere vid bröstvårtan och det ser ut som om Vidar nästan sugit av bröstvårtan, det blöder och gör skitont, så pass mycket att jag inte kan amma längre på vänster bröst.
Jag har försökt pumpa ut mjölk ur det bröstet men det verkar som om kroppen själv att slutat producera mjölk från det bröstet för det kommer ingenting!!!

Någon annan som haft samma problem?

Nu ska jag få iväg barn till skola och förbereda de små för dagis för idag, tidigt nu på morgonen, ska jag klippa mig!

KRAM PÅ ER!

3 kommentarer:

  1. Skönt att ni är hemma igen och att det gått bra !Kramiz/Eva-Lena

    SvaraRadera
  2. Bara några timmar efter min son kom hade han sugit sönder mina bröst så det sprutade blod. Det gjorde så sjukt ont, bävade för att amma och varje gång han tog bröstet så fick jag bita i en kudde, bokstavligt, för att inte skrika rätt ut och rycka bort honom från tutten. Detta höll i sig i ca en månad sen blev det lite bättre. Hade iof mjölk men det var hemskt att amma. När allt lugnat ner sig och man började njuta av ammningen så slog han av en bit av sin tänd så då skavde den hål varje gång han fick mat. Hoppas det går över och att du kan amma snart igen. Kram

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Har varit med om exakt samma sak, fick som ett jack under bröstvårtan som aldrig läkte vilket det gjort tidigare då han sugit snett. Hade så fruktansvärt ont att det svartnade varje gång han skulle amma. Antagligen berodde det på att min son hade en luftvägsinfektion då han fick äta penicillin. Av penecillin är det oerhört lätt att utveckla svamp i munnen. Då smittade han mig då han ammade. Två veckor smorde jag in med Daktacort-kräm och vips så blev det bra igen!
    Lycka till och hoppas att du snart slipper smärtan!
    M.V.H.
    Beata.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!