lördag 2 april 2011

Nu blir det andra bullar!

Har köpt denna tavlan på Netto (av alla ställen) och jag hoppas den fungerar!

SIsta tiden har det varit fullt upp med tjafs och så, bla om hur man hjälpa till och om läxor, läggningstider, tandborstning m.m. Så nu blir det belöning om hur man uppför sig och hur hjälpsam man är i familjen.



6 kommentarer:

  1. Hihi, skiiiit bra!
    Du har väldigt fina namn på dina barn tycker jag, passar fint ihop:)

    SvaraRadera
  2. Bra! Mina är så små så jag har färgade stenar till dem i en burk :) När de är dumma tar jag bort en sten och när de samlat ett visst antal så får de något eftertraktat. Och aldrig lördagsgodis utan att städa rummet.

    SvaraRadera
  3. Jag får väl säga att jag tycker det låter lite hemskt med en sån tavla...ska du ge de betyg eller hur har du tänkt?!
    Jag hoppas det fungerar för er! Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag tycker det verkar som en superbra idé! Jag och barnen har pratat länge om en sån här tavla, men inte riktigt kommit fram till hur den ska se ut. De är mycket väl medvetna om att det blir en konsekvens vid dåligt uppförande, lögner, eller liknande. Och jag tror att det blir en toppenbra lösning! Just nu har vi det bara "muntligt", och barn är väldigt duktiga på självinsikt och föreslår själv konsekvenser! Hur tänker du göra om de missköter sig? Vår idé är att man exvis får avdrag på veckopengen, eller om det är nåt större att man inte får nån veckopeng osv. Jag tror just att känslan att uppnå olika mål kan vara en stor sporre för dem! Tack fr en härlig och ärlig blogg!
    Mamma K

    SvaraRadera
  5. Hej Mamma K!

    Mina barn får avdrag på veckopengen eller ingen alls beroende hur de skött sig. De kan även få utegångsförbud eller datorförbud.

    Men en sådan tavla kan jag verkligen rekommendera, barnen ser på det på ett helt annat sätt.

    Kram,
    Victoria

    SvaraRadera
  6. Tack för ditt svar! Ska också försöka hitta en sån tavla! Jag håller helt med dig, jag tror också att barnen ser på saker och ting på ett helt annat sätt.
    Tusen tack för din öppenhet!

    Kram

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!