fredag 24 februari 2012

Bild på nya tapeten!

Hej hopp!

Här kommer lite bilder från vardagsrummet och tvättstugan där vi gjort om.

Vågat och coolt, tycker jag!



Vår TV ser minimal ut, hahaha!



PRINSESSA!

Som alla vet så har ju Kronprinsessan Victoria fött en liten miniprinsessa igår morse. Det har man ju inte kunnat undgå. Igår när jag såg prins Daniel då han hade sitt tal på Karolinska Sjukhuset, där jag (by the way) också är född, och meddelade att en prinsessa på 52 cm lång och 3280 gram tung är född, så började jag gråta. Tårarna bara rann ner för mina kinder! Jag blev så rörd! Allt han sa var så bra och man verkligen såg verkligen vad lycklig och stolt han var.
Jag är så glad för deras skull och att allt gått så bra.

Men jag vill också påpeka att jag blir rörd när vem som helst får barn, bara tanken på att föda barn och att ett nytt barn är fött får mig alldeles lycklig i kroppen!

Sedan undrar jag ju en massa om Kronprinsessans förlossning, jag vill veta detaljer! När började värkarna? Hur länge var de hemma innan de åkte in? Hur mycket var hon öppen när hon kom in? Hur länge fick hon krysta? Ja, ni vet alla sådana frågor som man nästan alltid får svar på från alla andra nyförlösta kvinnor. Jag menar, kronprinsessan Victoria måste ju också ha ett behov att prata om sin förlossning. Och det har hon säkert och pratar säkert om det, men med de personer hon kan lita på och vända sig till. Vilket jag respekterar, men visst hade man velat veta... ;)

Jag hoppas att jag också kommer få möjlighet att föda en egen liten prins eller prinsessa till inom sin framtid. För det är ju helt underbart!

Puss å kram!
/Victoria

onsdag 22 februari 2012

Nytt i hemmet, ny barnvagn, nya kläder & nya idéer!

Nytt, nytt och ännu mera nytt! Ut med det gamla och in med NYTT! Härligt och det känns liksom lite vårigt. Jag har sålt en barnvagn och ska nu ge mig ut för att köpa en ny barnvagn. Denna gången så blir det en Mountain Buggy Duet! Har varit ruskigt sugen på den sedan jag hörde om den för första gången.
Dessutom har vi tapetserat om i vardagsrummet och i tvättstugan, så fint, vågat och läckert!
Som en plus i kanten så fick jag en guldbonus på 600 kr från H&M förra veckan vilket innebar en lite shoppingtur på stan. Dock så spenderade jag inte allt utan köpte mig en knallrosa kavaj/jacka och ett svart linne, plus lite strumpor till kidsen.

Har jag berättat att vi fyndade en cykelvagn för ett tag sedan? Vi har länge letat efter en som är rymlig, säker och helt rostfri. Vi har hittat en på en sida men den kostade närmare 4000 kr... Men så hoppade jag in på sidan igen och då sålde de ut fjolårets modeller för bara 1495 kr oavsett tidigare pris! Då slog jag till på den vi tittat på innan och köpte till handtag, framhjul och vimpel. Så vi kan använda den som vagn också. Inte för att det är snyggt att köra en sådan men väldigt praktiskt om man ska cykla iväg hela familjen och behöver gå en runda för att handla eller om man drar ner till stranden. Vi betalade för allt, inkl frakt, bara 2200 kr!!! :) Leveransen kom dagen efter! Sådant gillar jag!

Sedan har jag fler storartade planer på gång! Känns skitbra!

Nej, nu ska jag städa huset och slänga i lite tvätt. Är hemma med en liten sjuk Vilda så då får man passa på när de andra är på dagis!

Hejsvej-nyttpastej!
/Victoria

onsdag 15 februari 2012

Pepp till min läsare Sara!

Hej Sara!

Jag har också länge dragit mig för att sätta mig i skolbänken och plugga till det jag verkligen vill göra. Eftersom jag har haft (eller har månaden ut) ett jobb som jag älskar och verkligen kan, har det varit så "bekvämt" med det. Men nu kom ju min möjlighet att faktiskt plugga då jag mitt jobb lades ner och jag inte hittade något nytt.

Så kom vi till ekonomifrågan... Något jag varit jätteorolig för. Men så började jag räkna på det med hjälp av CSN som har varit extremt serviceminded och trevliga :-) Eftersom jag har så många barn och så sökte jag tilläggsbidrag för att jag inte hann gå ut gymnasiet innan jag fick barn så får jag ut ca.2500 kr mindre än när jag är föräldraledig (då jämför jag med när jag tar ut 5 dagar i veckan hel föräldrapenning)! Då insåg jag att med lite mindre shopping (som jag för övrigt kan spendera en hel del pengar på...) så kommer vi kunna leva typ som vanligt!

Att blir undersköterska är bara en bit på vägen. Jag börjar med detta för att komma in i (förhoppningsvis) förlossningsvården som är min STORA dröm i livet. Sedan får vi se hur jag känner. Kanske känner jag att det passar mig alldeles utmärkt att vara undersköterska eller så vill jag gå steget längre och bli barnmorska :-)

Jag är själv så peppad för det känns som om livet gav mig en möjlighet att göra något jag velat i många år och jag insåg att jag var tvungen att ta den! Man lever 1 gång och då ska man ta vara på möjliheterna som kommer.

När det gäller barnen så är jag inte orolig, allt handlar om självdiciplin. Barnen går till dagis, eller min man tar dem till dagis och då sätter jag mig direkt med en kopp te och pluggar. Sedan hämtar jag dem när jag känner att jag gjort det jag ska för dagen.

Åh, detta kommer bli så bra och jag hoppas verkligena att du, Sara, också känner att du kan plugga! Meddela mig gärna hur dina tankar går, om du inte vill skriva på bloggen kan du maila mig på victoriablomster@hotmail.com

Varma kramar,
Victoria

söndag 12 februari 2012

Bajsbil, bajs i bil och bilprovning!

Vår "bajsbil" (som jag känner ibland att den är) ska vi sälja. Den är en 6-sitsig bil och har funkat okej, men vi får inte plats alla i den. Förvisso har vi inte alltid känt behovet av en större bil eftersom Saga och/eller Anton många gånger har annat för sig när vi ska iväg på kortare ärenden. Men när vi väl har behov för det så blir det ju VÄLDIGT krångligt.
Så vi har under en längre period letat efter den ultimata bilen för oss. Eftersom jag är gift med en designer och bilgalen man så blir detta letande väldigt svårt...

Idag var vi i alla fall och tittade på en bil och mannen provkörde den också. Jag och ungarna konstaterade att bagaget var för litet rätt snabbt och satte oss i "fikahörnan" för att ta oss en var sin koppchoklad som de bjöd på och tittade på Nikelodeon. Självklart så bajsade Vidar under tiden vi väntade och närjag skulle byta på honom så stängde de så jag sa snabbt till mannen att jag kunde byta bajsblöja på Vidar i bilen istället.

Ut med kidsen och in bilen med dem. Lägga ner Vidar i framsätet för att byta blöjan. Men hade jag vetat hur blöjan var så skulle jag helt klart försökt byta inne istället. Det var löst bajs och i MÄNGDER! Ungarna börja gorma att "Fy vad det stinker!!!" och Saga fick kvälningar. Arvid som är extremt åksjuk var grön i ansiktet och Saga höll för näsan så hårt att jag trodde tippen skulle ramla av.

Efter mycket torkande och "Herregud-ord" från min sida hade jag lyckats få bort bajset UTAN att kladda ner bilen. Stolt som jag var över det så insåg jag att de inte hade någon papperskorg utanför eller i närheten där jag kunde slänga blöjan. Så det blev att åka med en ap-äcklig bajsblöja i handen tills vi hittade en sopkorg att stanna vid och slänga den. Och jag tror nog att stanken i bilen har etsat sig fast fullständigt!

Så bilen stinker med andra ord! Hahahahaha! Någon som är intresserad av att köpa dem? ;-)

KRAMIS,
Victoria

Whitney Houston är död...

Läste precis på nätet att Whitney Houston är död, så himla tråkigt. Jag älskar hennes röst och alla hennes låtar är helt underbara. Var inte så länge sedan som jag lyssnade på hennes skiva som jag köpte i unga tonåren. Och hur många gånger har man inte sett filmen Body Guard? Och alla minnen då man dansat, gråtit (då man haft lite otur i kärlek) och förfestat till musiken...

R.I.P Whitney Houston.

/Victoria

torsdag 9 februari 2012

STUDENT!

From den 27 Februari så är jag student. Jag ska plugga till undersköterska. Jag kan inte komma in på omvårdnadsprogrammet förrän i Januari nästa år men kunde istället småbörja genom att läsa 4 enskilda kurser inom omvårdnadsprogrammet på heldistans. Sedan så räknas dessa kurser av från omvårdnadsprogrammet då de redan är gjorda! Så det blir perfekt!

Känns så bra :-)

Så nu har jag fyllt i om ansökan till CSN och planerat mitt liv så gott det går i två år fram i tiden.

Nu denna månaden så jobbar jag på mitt jobb Babyproffsen och imorgon och på lördag smat nästa fredag och lördag ska vi ha öppet för att sälja ut det sista. Ska bli kul att mäta alla härliga kunder. Idag har jag gjort om i hela butiken och jag är så nöjd med tanke på vad jag hade att arbeta utifrån.
Jag hoppas många kunder kommer och att alla kommer känna att de får den hjälpen och servicen som de alla är värda att få trots att jag kommer stå själv och kanske att väntan blir liiite längre än i vanliga fall när man är fler i personal.

Hade en kund här som frågade mig för ett par veckor sedna om vi har STOKKE bäddset. Vi har kvar det så kom gärna in och titta på det och om det är något som passar! Vi har minst 50% på alla varor, förutom barnvagnar och bilbarnstolar. Dessa har vi istället jättebra erbjudanden på.

Här är lite av våra bra priser!

Brio Sitty-12 för 995 kr (Ord.pris 1695 kr)
BabyTravel Amsterdam i indigoblå för 1495 kr (ord.pris 2995 kr)
BabyTravel Amsterdam svart för 2095 kr (ord.pris 2995 kr)
BabyTravel Dublin svart för 3995 kr (ord.pris 5995 kr)
Akta Graco DuoFlex svart för 1495 kr (ord.pris 2495 kr)
Akta Graco Junior Plus blå för 599 kr (ord.pris 1195 kr)

Halva priset på bla maggördel, kläder, leksaker, bärsjal, bäddset m.m.

VÄLKOMNA!

Kram,
Victoria

tisdag 7 februari 2012

Snart...

...så blir jag ägare till min BeYou! Den är på väg till mig nu har fått bekräftat. Något sen, men så efterlängtad!
Ska bli så kul att äga en Teutonia igen. Det var ca.9 år sedan jag hade en Teutonia och då var den en gammal, klassisk modell.

Återkommer med mer info när den har landat till mig och min "lilla" familj ;-)

Kramis,
Victoria

TIll min läsare Polly!

Hej Polly!

Vad kul att du ska bli dagmamma! ABC-vagnen verkar, enligt mina forskningar, vara en riktigt bra vagn! Jag har hittat en sida där du kan beställa den. Vagnen finns i flera utföranden.

Gå in på denna sidan och kolla mera.

http://www.gobubbago.com.au/index.php?main_page=index&cPath=32

Ett tips annars är om du försöker hitta en begagnad trilling Urban Jungle och har en ståbräda på den.

Kom gärna med fler frågor :-)

Kram,
Victoria

Nya tag, nya krafter och på bättre humör!

Äntligen känns det som om det faktiskt vänder. Jag ser ett ljus i den mörka tunneln. Jag är på bättre humör, som om en stor sten lyft fråm mina axlar. Jag kan inte förklara i nuläget exakt varför, men dels så har jag ett jobb på gång och sedan så kanske jag kommer in på en enskild kurs inom omvårdnadsprogrammet inom kort. Jag har börjat bli den där glada, energiska Victoria med stor livslust som jag saknat sista tiden!

Jag hoppas ni alla mår bra där ute, trots massor med snö ;-)

KRAMIS!
/Victoria