tisdag 31 januari 2012

Hej, hej...

...jag är så himla deppig. Känns liksom inte kul att skriva något då ingenting är speciellt positivt. Idag är min sista föräldralediga dag, imorgon börjar min uppsägningstid på mitt jobb som stängde ner i November. Jag ska hålla på med bla inventering, städning och försöka sälja det sista i butiken.
Efter det så har jag, än så länge, ingenting att göra. Inget jobb finns här och a-kassan baserar inte föräldraledigheten som arbete så jag får i princip ingen a-kassa. Så det är inget alternativ att vara gå arbetslös ett tag tills jag fått ett jobb. JAG MÅSTE HITTA ETT JOBB NU!!! Jag var på arbetsförmedlingen och de sa att jag kunnde praktisera och få ersättning från försäkringskassa, men då baserar de den ersättning utefter a-kassan ersättning och det går ju inte heller.

Så tänkte jag att jag skulle plugga till undersköterska, men då var kursen full här i Ystad och det är 1 års kötid till den utbildningen här i Ystad. Dessutom har de inte den på distans som jag känner passar mig bäst. Hittade istället en undersköterskautbildning i Lund, men då godkände inte rektorn på Ystads komvuxutbildning att jag fick gå kursen på annan ort.

Har någon ett jobb att erbjuda mig så får ni gärna höra av er!

Kram,
Victoria

söndag 22 januari 2012

Jag är en deppig Victoria...

Skit också, säger jag bara! Alltså, det känns som om så mycket emot mig just nu. För det första så hittar jag inget jobb i denna j***a staden, sedan när jag bestämmer mig för att utbilda mig till undersköterska för att kunna jobba på förlossningen, vilket är en av min dröm, ja då går inte det!!! Och varför? Jo , det ska jag berätta för er.
Jag har hittat en skola i Lund som verkar vara helt fantastisk och de har ett studiesätt som passar mig perfekt som kallas Flexibelt. Dessutom så kan jag börja NU att plugga, vilket innebär att jag är färdig uska till sommaren 2013. Men här i Ystad finns den utbildningen också, vilket innebär att de inte godkänner att jag får studera på annan ort! Trots att utbildningen i Ystad har 1 års väntetid! Jag vill inte vänta 1 år, jag vill börja NU, NU, NU!!!

På allt detta så har mycket bubblat upp för jag mår inte bra. Jag känner mig helt värdelös som fått missfall, jag känner mig ful, fet och har tappat mitt självförtroende helt och hållet. Försöker att inte låtsas om det, för jag känner mig som en klagande bitterfitta hela tiden. Sedan blir det inte bättre för att jag och mannen inte riktigt är 100% synkade just nu. Blä, bläää, blääääääää...

Hur som helst så kan jag berätta något positivt! Det är att min sjukgymnast fått mig så mycket bättre i ryggen och det är så skönt! Rekommenderar starkt Ystads Rehab :)

Inskolningen med Vidar går jättebra och han är så söt när han lunkar omkring där, min lille kille!

Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig faktiskt. För mycket sömn är ju en bristvara... ;)

Kram på er alla kära läsare,
Victoria

måndag 16 januari 2012

Inskolning!

Så har man varit på inskolning med lillplutten idag! Det gick så bra och han var som en liten busunge hela tiden. När de andra barnen lekte med tågbanan så gick han fram och gjorde sönder den, när barnen åt frukt gick han fram och försökte sno deras frukt, när barnen lekte med pussel kom fram och drog sönder det. Herregud, stackars de andra barnen! Hahaha! Men de var så snälla mot honom :) Jag hoppas bara att det var nyhetens behag och att det lugnar ner sig framöver...

Vädret här nere är, ja vad ska man säga? BLÅSIGT! ;) Jag och barnen sitter hemma och jag undrar var sjutton posten tagit vägen! Just idag när man verkligen vill ha posten så är den försenad. Jätteförsenad! Så typiskt.

Ska packa ner julgranen, vår fina vita plastjulgran och tvätta hundraelva tvättar. Hänger (när jag har tid) mycket på hemnet just nu och kollar hus i Stockholm, har en långsiktig plan som jag ska presentera för min käre man. Måste bara lägga fram det jäkligt snyggt så han köper hela konceptet!

Kramis-bananis!

söndag 15 januari 2012

Varböld och mög!

Jag, Victoria, har ju en tendens att råka ut för småsaker. Vill inte klaga för mycket, för att jag är glad att inget allvarligare händer mig *ta i trä* men jag måste i alla fall berätta för er.

Förra veckan så började jag pilla på ett litet minisår bakom örat. Detta såret blev större ju mer jag höll på att pilla och tillslut började det bli lite svullet och ömt. Eftersom jag inte kunde se bakom örat så tänkte jag inte så mycket på det. Men så i torsdags, efter jag varit hos min sjukgymnast så tänkte jag att jag kunde droppa in till Nova Kliniken (som ligger bredvid sjukgymnasten) och fråga hur jag ska ta hand om mitt sår som nu börjar göra rätt ont.

Först så tänkte jag att att det är säkert inget och att de bara kommer skratta åt mig, men så hade jag ändå lite "dötid" så jag gick in ändå. Och tur var väl det! När jag kom in och en sjuksköterska fick titta på det så sa hon: " Oj, det där ser inte bra ut! Du måste få en akuttid till läkaren." Jag trodde knappt henne, för ett sår bakom örat?! Men en timme senare satt jag hos doktorn som skrev ut antibiotika till mig mot mitt infekterade sår och sa att det var tur att jag kom idag, för att det kan tydligen bli farligt.

Jag hämtade ut antibiotikan (som kostade 244 kr?!) som jag skulle ta 1/dag i 10 dagar. Och åkte hem.
Under natten så får jag mer ont. Jag kan inte ligga på den sidan där jag har såret och min hela min nacke och hals på den sidan var helt öm och stel. Jag började känna mig lite febrig också. Så morgonen efter så ringde jag tillbaka till Nova Kliniken och frågade om det var okej att det gjorde så ont ner för halsen och mot nyckelbenet. Då började jag även få bortdomningar i käken och mindre knölar under örat som var helt mjuka + 38 graders feber.
De bokade in mig på en akuttid igen. Tydligen var de oroliga för blodförgiftning.

Men när jag väl kom dit så visade det sig ingen blodförgiftning (tack å lov!) och att infektionen hade spridit sig ner mot lympfkörtlarna. Fick ytterligare antibiotika i 10 dagar, så dubbeldos till mig!

Nu mår jag bra igen och såret har blivit bättre men ser himla äckligt ut fortfarande.

Annars så har veckan sprungit iväg och jag har försökt njuta så mycket som möjligt av in sista vecka med Vidar innan dagis som börjar imorgon!

Hoppas ni alla kära läsare mår bra där ute!

Kramis,
Victoria

lördag 7 januari 2012

GRATTIS VIDAR 1 ÅR!

Idag fyller min lilleplutt 1 år!

Tänk vad fort detta året gått... Har hela dagen tittat på klockan och tänk tillbaka på vad jag gjorde precis då för ett år sedan. Allt ät fortfarande på färskt i minnet. Blir att titta på min förlossningsvideo ikväll för att komma närmare den dagen :-)


Vi åkte idag till Trelleborg och gick på ett Lekland. Barnen och jag hade så kul tillsammans! Man blir som ett barn på nytt, helt underbart! Jag blir så otroligt gald och lycklig när jag ser barnen så glada och lyriska.

Sedan åkte vi hem och gjorde lasange som är Vidars favoriträtt och efter det fick han en tårta och lite paket, han var överlycklig! Idag fick han äta sin tårtbit alldeles själv, hahaha, så geggit, kladdigt men han var så stolt och lycklig över att få utforska tårtan alldeles själv.


Tobbe som är så pedantisk av sig höll ju på att svimma, men klarade sig utan att svimma ;-) Hihihihi!


Vidar fick ett ordentligt bad efter kladderiet med tårtan och sedan slocknade han bums i sin säng! Det är tröttande att fylla år.


Har massor med bilder, men kan ju inte ladda upp dem på min dator, jag kommer bli knäpp snart om det inte funkar!


Nu ska jag städa i köket och lägga 2 småbarn till. Sedan ska jag fixa en stor kopp te och efter det sussilussa!


KRAMIS!

fredag 6 januari 2012

Fredagsmys med familjen

Idag är det fredag, igen! Och dagens fredag bjuder på en sväng till parken barnen och kanske en sväng ner till stan, vet ej riktigt om min rygg klarar av det bara. Annars ska vi handla mat inför kvällen och som vi brukar ha på fredagar så blir det Tacos till middag. Sedan lite morötter, gurka med dipp.

Idag ska ju även Vidars första födelsedagstårta inplaneras. Hmmmm, undrar om jag ska göra en biltårta, eller en soltårta (för han är ju vår solstråle)... Kanske det finns någon som är duktig på tårtor och kan inspirera mig?

Nu för ett år sedan så åt jag frukost på BB med magen i vädret och världens hosta och jag hade i princip tappat rösten...
Undrar om alla dessa underbara människor på BB förstår hur mycket de betyder för mig? Allt de gjorde för mig då... Önskar jag kunde kommer upp dit igen och träffa dem alla! Jag är nog inte den enda som känner så, utan jag är bara en i mängden och många har nog glömt mig. Men jag har inte glömt dem! :) Det ska gudarna veta!

KRAMIS!

onsdag 4 januari 2012

Inomhusdag!

Dagen har runnit iväg och jag inser nu att jag ska hitta på någon middag att laga. Känns som om jag lagade lunch alldeles nyss ;-)

Det blåser och är riktigt skitväder här och jag behöver verkligen duscha. Hmmmm, när gjorde jag det senast? Kommer inte ihåg, hahahaha, vad ofräscht! Blir kanske ett bad ikväll om barnen somnar i tid utan att jag somnar med dem. Är ju så extremt trött heeeela tiden. Har man ett hb-värde på 102 så kan man ju inte vara pigg hela tiden.

Imorgon ska vi tapetsera om med en VÄLDIGT vågad tapet som vi inhandlat, känns lite nervöst och spännande. Men vaddå, det är ju bara en tapet, går ju att ändra om vi ångrar oss eller tröttnar om ett år.

Är lite supen på att färga mitt hår, men är egentligen jättenöjd med min egna hårfärg som jag har. Men jag har väl tröttnat lite helt enkelt. Så jag tänkte fråga er läsare om vad ni tycker jag ska göra? Rött? Slingor? Ännu mörkare? Ge mig idéer!!! :-)

Hejsvej-tröttnatpåhåretpastej!

tisdag 3 januari 2012

En stormig dag

Åkte ner till stan med 4 av 5 barn. Saga skulle klippa sig och jag bestämde med en väninna att vi skulle ses på bussen ner till stan för att, under tiden som Saga klipper sig, rasta av de andra barnen i parken som ligger i närheten av frisören. Min väninna som själv har tre barn på 6 år, 3 år och 10 månader följde med till frisören och när jag skulle betala frisören innan klippningen (så Saga kunde gå där ifrån och sedan möta upp oss på Max efteråt) så insåg jag att jag hade glömt min plånbok hemma! Shit vad man känner sig naken utan sin plånbok!

När vi kom ut från frisören så började det blåsa till stormvindar och regna. Min väninna tog sina barn och Arvid till BVC istället för till parken och jag tog bussen hemåt och ringde Anton som var hemma och sa till honom att klä på sig och ta min plånbok och gå till busshållplatsen. Fick lov att locka med ett härligt Max-besök.

Allt gick bra och när kom tillbaka till frisören så var de inte riktigt klara än. In kommer en kvinna som var jättetrevlig och vi alla ( Saga, frisören, kvinnan och jag) snackade och hade det supertrevligt under tiden som Saga blev klar. Visade sig att kvinnan jobbade som medium och hon sa till mig att jag skulle får ett barn till i Mars 2013, intressant, intressant...

Väl därifrån så blev ovädret värre och värre och vi hämtade upp min väninna och alla barnen från BVC och tog oss till Max. Väl där så var det ett himla stoj och stim innan vi fått ordning på mat, sittplatser, jackor som skulle av och fylla på dricka i muggarna. Nu är det ju så att när man går på Max med 8 barn så låter det en hel del och så är det bara. Kan bli irriterad på folk som flyttar på sig längre bort och himlar med ögonen. Fan, barn är barn och det är inte så att de att som huliganer, utan barn som snackar, skrattar och tjafsar lite ibland, ja ni vet hur det är. Men jag och min väninna bara skrattar åt det, ingen idé att lägga massa energi på det!

Sedan var det snabbt iväg till busshållplatsen igen och hemåt, ingen shopping idag med andra ord! Duktig Victoria ;)

Nu sitter jag här med världens ryggont och har precis tagit två Panodil. Känns som om ryggen ska gå av. Blir att vila en stund för att sedan fixa tvätt!

Kram,
Victoria

4 dagar kvar.


På lördag fylller Vidar 1 år. Min lille kille, redan 1 år! Nu för ett år sedan så satt och låg jag i soffan om vartannat med mitt gipsade ben och hade mängder med förvärkar. Slemmisen hade börjat gå och jag började känna mig sjuk och krasslig. Ovetande om vad som skulle hända några dagar senare och helt ovetande om vilken liten sötnos som låg i min megastora mage och sparkade. Jag saknar min mage, min fina runda mage.




Kom på här om dagen att jag hade köpt massor med gips för att gipsa runt min mage och bröst för att spara som minne. Men strax efter jag köpt det så bröt jag ju fotleden och efter det så var jag inte så supgen på att strula med gips med tanke på hur många gånger jag fick gipsas om... Undra var jag gjort av gipset? Jag hoppas innerligt att jag kommer få använda mitt gips någon gång i framtiden igen, för jag vill väldigt gärna göra en gipsavgjutning av min höggravida mage.




Just nu sitter min tonåriga dotter och är så sur och bara skriker. Hon har tydligen inte ätit frukost och vill ha pizza. Hon är sur för att det inte finns någon pizza och hon säger att jag är en hemsk mamma. Jag försöker lugnt förklara för henne att det finns mackor som hon kan ta eller köttbullar med pasta. Men nej, det hatar hon helt plötsligt och det är tydligen jätteäckligt!

Säger bara en sak; PUBERTET!!! Hahahaha!


Nu ska jag städa här hemma och fixa iordning barnen för om 2 timmar ska vi med bussen ner till stan för Saga ska klippa sig!


Hejsvej-pubertetpastej!

måndag 2 januari 2012

Redan kväll?

Alltså denna kvällen har gått så fort. Vi beställde hem pizza till oss och åt med levande ljus och mys och lite hysteri med ett tappat glas i golvet och miljoner med pizzabitar runt Vidars plats och en gapig Vilda som vill att all uppmärksamhet ska gå till henne, heeeela tiden ;) Men så är det i vår familj, livligt och mysigt!
Sedan satte vi på en film och ungarna tittade och de minsta lekte lite om vart annat. Jag satt och kollade på en favoritsida; www.bluebox.se (rekommenderar starkt att gå in där) och så var jag inne på fritidsresor för att kolla in ev en resa till hösten för oss alla i familjen. Problemet är bara att min man vill åka på en barnfri resa med mig och jag vill åka med alla i familjen Barnen vill ju också åka med. Undrar om vi kanske kan ha råd att göra både och. Men då ska man få tag i barnvakt och det har vi ju tom svårt med bara för EN natt. Det löser sig säkert.
Hur som helst så insåg vi plötsligt att klockan var 21.45! Så nu ligger jag i sängen med Vilda och Arvid som håller på att somna och Vidar somnade på 1 sekund i sin säng. Anton har blivit sjuk så han har också gått för att lägga sig och Saga sitter på sitt rum och tittar på tv ett tag till.

Jo! Jag var ju hos läkaren idag och enligt honom så har jag inte njurproblem utan det är min rygg som inte mår så bra. Men jag har haft problem med min rygg i över 16 år och vet hur det känns att ha ont i både njurar och rygg och anser att jag kan känna skillnad, men tydligen inte. Så imorgon blir det att ringa sjukgymnasten och boka in en tid, för det MÅSTE göras, som läkaren uttryckte sig.
Hahaha, kom å tänka på en sak idag. Jag har ju en tendens att få det mesta till att bli lite snuskigt, eller hur man ska uttrycka det. Det var så att när jag var hos doktorn så ber han mig ställa mig med ryggen mot honom, luta mig framåt och dra upp min tröja. Sedan tog han händerna så var sin sida av min rygg, tryckte och frågade om det gjorde ont och fortsatte att trycka för att kunna avgöra vad som är "fel" på mig, längre och längre ner. Hahaha, det tyckte jag var lite snuskigt, men ändå så vet jag att det absolut inte är det eftersom han bara gör sitt jobb, men det är så typiskt mig att tänka så! Galenpanna som jag är ;)

Nej, kära läsare, nu ska jag natta klart barnen här och nog sussa själv, är ju trött som en fisrumpa, men det är ju kanske inte så konstigt med ett hb-värde på 102...

Kram och godnatt på er!
/Victoria

GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING!

År 2012 är här och idag sitter jag och skriver vid mitt matbord i vardagsrummet. Barnen tittar på barnprogram, ja förutom Saga som börjar bli tonåring och sitter på sitt rum och håller på med datorn. Mannen jobbade med sitt företag till 3 inatt så han är trött och jag tänkte låta honom sova till kl.10 eller kanske 11 och överraska honom med massage och en naken fru i sängen ;)

Nyårsafton var helt perfekt och vi underbart god mat hemma hos Maria och Kalle och allt gick som smort. De 2 små somnade snabbt strax innan kl.20.30 men Arvid somande kl.01.45 medans Anton och Saga somnade när vi kom hem kl.02.30. Vi tände fina kinesiska lyktor och mängder med tomtebloss och tittade på alla vackra fyrverkerier som smällde överallt!

Jag har nu i över en timme försökt ladda upp bilderna på min nya dator, men det funkar inte! Blir helt GALEN! Jag förstår inte vad det är som inte funkar....

Igår så spöregnade det och vi inledde det nya året med att bara ta det lugnt och njuta av varandra. Jag, mannen och de tre små somnade vi lunch tillsammans och det var så mysigt! Saga och Anton passade då på att spela Wii tillsammans i lugn å ro.

Idag så verkar det som om jag måste en sväng till farbror doktorn. Jag har inte berättat för er att jag fick urinvägsinfektion förra helgen och trots medicin så har jag ont i njurarna och går ständigt på smärtstillande som alvedon eller Ipren. Förhoppningsvis så är det inget allvarligt... Usch, tänk om det är det? Jag som är lite hypokondrisk av mig får ofta massor med jobbiga tankar. Ja, ja vi får väl se vad doktorn säger när han ringer mig om ca. 55 minuter.

Hoppas ni alla haft ett underbart nyår och att ni mår bra!

Kramis,
Victoria