tisdag 27 april 2010

Gogos!

Igår så gick jag hela dagen runt och kände att det kliade vid vänstra tutten. Kändes lite konstigt men inget jag brydde mig om så speciellt mycket.
På kvällen så började det klia mer och jag stack ner handen innanför BH:n och inser då att det ligger en Gogos innanför BH:n!!! Hahahaha, där var ju den som Arvid letat efter hela dagen. Han hade den i handen när jag skulle natta honom natten till igår och eftersom han alltid ska gosa med mina tuttar så har han liksom somnat och "släppt av" Gogosen innanför min BH!
Hade värsta märket efter den på bröstet. Jag har fotat det men kan inte lägga ut det på bloggen...

Gogos=En plastfigur som är ca. 3x1x2 cm....

måndag 26 april 2010

Skit irriterande!

I princip exakt samma stund som Arvid somnar så vaknar Vilda! Varför??? Det är alltid så... Ja, ja jag får somna ikvällnär mannen kommer hem istället.

Dagens ungdomar.

Jag känner så gammal när jag pratar med mina småsyskon som är 15 resp. 17 år gamla. De sådana konstiga uttryck och skämt, hänger liksom inte riktigt med alltid.

Som tex igår så läser jag på Fejjan (Facebook) ett inlägg som min bror på 17 år skrivit till sin tjej:
"Shitt. Alltså jag vet inte hu jag ska säga det här men jag tror jag är kär i dig. Hahahahahahahahahajagharävenklamydiahahahahahahahaha"

Så jag ringer ju förstås honom idag och frågar om han har klamydia. Hade i så fall tänkt att säga till honom att det var ganska taskigt omoget att meddela en sådan intim och allvarlig grej genom att skriva det på tjejens profil på Fejjan.
Men, nej nej, det var bara ett SKÄMT!!! Förstår inte varför det skulle vara kul, men okejrå, hahahha!

Han påstår att anledningen att jag inte förstår sådant är för att jag är gammal. Ha! JAG gammal??? Jag är ju inte ens 30 år!

Hejsvej-klamydiapastej!

Yo´midsommar!

Ny vecka, ny dag och nya tag! Solen skiner här i Ystad och jag hoppas innerligt att värmen kommer mer och mer nu. Jag är så trött på kallt väder nu.

Idag ska jag nog fixa inbjudningarna till grannarna inför Midsommar. Verkar som om ingen annan tänker ta tag i det i år, så jag gör det igen. Jag tycket förvisso att det är rätt så kul! Midsommar i Ystad är ganska stor skillnad jämfört med Stockholm. Här i Ystad verkar det som om man firar mer med vänner medans i Stockholm så tycker jag att man firar midsommar mer med familjen.
Min önskan är ju att jag kunde få ner min familj från Stockholm och fira med båda familj OCH vänner, men det är omöjligt.
Det jag älskar med midsommarfirande i Ystad är alla dessa roliga snapsvisor som typ ALLA kan. Jag känner mig alltid helt utanför för jag kan ingen. Hahaha, men vad jag skrattar!!!

Förra året när barnen skulle dansa runt midsommarstången så skulle jag vara sångfågel...fy farao! Jag har verkligen ingen bra sångröst och så sjöng jag fel. Istället för "Räven raskar över isen..." så blev det "Röven raskar över isen" hahahaha!!! Nej, i år får någon annan vara sångfågel.

Hejsvej-midsommarpastej!

fredag 23 april 2010

Sommarens "Must Have"

Även om det inte alltid känns så är det faktiskt så att sommaren är inte långt ifrån oss och vips så sitter i solen i lekparken med våra små.
Då har jag plockat fram några godbitar som bara är ett måste i sommarstrålarna!
*
*
*
Först ut har jag Axel&Ida solskydd. Universalt solskydd som funnits i många år nu, men lika populärt varje sommarsäsong!



Infoband är bra för de små som gillar att utforska och springa åt helt andra håll än vad vi vill. På dessa kan du skriva ett telefonnummer på ifall att barnet skulle komma bort. Tänk på att INTE skriva ner ditt barn namn på det.


Jag har skrivit om det tidigare i Bloggen men denna uppfinning är genialisk så jag bara måste ta upp det igen. Nodrip från Addmeal! Inget mer klädd när glassen smälter fortare än vad barnet hinner äta! Ett MÅSTE!




Sedan har vi den klassiska hållare för bananer som heter Bananskal!




Addstrollers barnvagndraperi är guld värt för den lilla i vagnen! Slipp parasoll som blåser iväg och som helt plötsligt inte ger skugga längre då du vänt om åt ett annat håll med vagnen.



*

*
*
Allt detta hittar du på http://www.4p.se/




torsdag 22 april 2010

Askmolnen...

Nej, nu är jag verkligen skitorolig för dessa askmoln! Har precis tittat på en dokumentär om ett flyg på 70-talet eller om det var 80-talet som flög in i ett askmoln, fy farao vad läskigt!!! Jag tänker då INTE flyga någonstans så länge denna vulkan har utbrott!


Godnatt-jagtänkerinteflygasållängedetfinnsaskmolniluftenfnatt!

Shoppaholic

Okej, jag erkänner; JAG ÄR SHOPPAHOLIC! Men vem är inte det? Den som inte är det är nog inte fullt normal, inte om man är kvinna i alla fall. Idag så fick jag tillbaka 1500 kr för ett par skor jag fick i present i September förra året. Jag reklamerade de för klacken gått sönder. Eftersom de inte dessa kvar och för att det inte gick att laga så fick jag alltså pengarna tillbaka. Tråkigt på ett sätt eftersom jag ÄLSKADE dessa stövlar, men på ett annat sätt var det bra för jag gick direkt och köpte mig nytt! :-)
Jag fyndade också. En klänning, en tunika, en tröja, 3 diadem och två par skor. Dessutom har jag 500 kr kvar! Jag älskar att fynda!

För någon väcka sedan så gjorde jag en "Shoppaholic test" och svaret var ju självklart.

Blir du lugn och glad i kroppen när du fått shoppa?

*JA

Känner du dig nere när du inte har råd att shoppa?

*JA

Får du en kick av gå runt och hänga undan kläder utan att sedan handla dem?

*JA

Får du en större kick om du faktiskt sedan handlar det?

*JA

Om du hittar världens rea och shoppar loss totalt, är det bättre än en orgasm?

*JA

Om du svarat mer än hälften "JA" så har du det under kontroll, har du svarat alla "JA" så är du lätt störd och kommer nog behöva hjälp i form av terapi. Har du svarat mest "NEJ" så borde du slänga av dig dina ruttna kläder och unna dig något nytt!

Psykologen nästa ;-)

Hejsvej-shoppapastej!

Trött...

Igår så var jag så trött att jag slocknade i soffan utan att märka av att jag somnade (om ni förstår vad jag menar...). Vaknade någon gång i natt av att Vilda grät. Jag blev otroligt paff när jag insåg att jag låg på nedervåningen i soffan och att min man gått för att lägga sig utan att väcka mig! Jag som är så rädd för att vara på nedervåningen själv när det är natt! Jag flög upp och tog upp Vilda (självklart så hade min man inte vaknat av henne trots att han sov bara några meter ifrån) och la mig ner i sängen...

Vaknar imorse och känner hur andedräkten är som rutten fisk och hur kladdigt det är omkring ögonen, jag har ju glömt att borsta tänderna och att sminka av mig!!! Känner ett tryck över revbenen och inser då också att jag har ju alla mina kläder på mig också! Jag hatar att sova med bh på mig. Fräsch tjej va´?! Bläää, känner mig riktigt bläää-ig just nu och bara MÅSTE duscha,men det går inte just nu eftersom jag ska följa med Saga till skolan idag. Ja, ja, jag behöver i alla fall inte sminka mig ;-) hahaha! Duschar när jag kommer hem helt enkelt, ska ju bara fixa en grej på skolan snabbt och kommer hem efter 20 minuter.

tisdag 20 april 2010

GRATTIS SAGA!!!

Grattis min underbara och vackra dotter Saga på 10-års dagen!
*
*
*
*
*
*
Jag glömmer aldrig den dagen du föddes,
när du kom upp på mitt bröst och våra blickar möttes.
Så liten, så söt och bara min, bara min.
Jag är världens lyckligaste mamma som fått just dig till min dotter,
du förgyller mitt liv och skänker mig så mycket glädje.
Visst har vi haft våra bråk och tjafs,
men alltid slutar det i stor kram och ett förlåt.
*
Min dotter, du skall veta att du räddat mitt liv och
givit mig en styrka som ingen annan hade kunnat ge mig.
Att ta steget, att gå vidare, att vara stark och att orka...
Allt detta har du omedvetet gjort för mig bara genom att finnas, le och bara vara min dotter.
Kärleken är oändlig och det finns bara en sak till att säga;
JAG ÄLSKAR DIG!
*
*
*

söndag 18 april 2010

Ingen bra start på den här dagen!

Åh, jag är så arg och besviken på min man! Han skulle ut igår med en nära vän till honom. De har inte varit ute på 2 år så det skulle bli jättekul. De möttes upp i Malmö och sedan så lovade Tobbe mig att han skulle med sista tåget hem eftersom detta är han första lediga helg på nästan 4 veckor! Jag föreslog till honom att skulle mötas upp i Ystad istället eller att han skulle ta en taxi hem eftersom sista tåget går kl.01.19 och det nästa efter det går kl.07.19. Men nej, nej, han ville verkligen hem med sista tåget förr att orka umgås med oss i familjen på söndagen (idag).

Vid kl.00.05 får jag ett sms där han skriver att han stannar kvar i Malmö och undrar om jag blir sur? Såklart jag blir! Han lovade mig att inte ta 07.19-tåget för då är han inte hemma förrän kl.08.30 och sedan kommer sova bort hela dagen!

Men sitter jag här, med alla barnen. Klockan är nu 10.18 och mannen kom hem för nästan 2 timmar sedan. Han sover tungt och högt snarkandes.

Å ena sidan så vill jag verkligen och innerligt unna honom en kväll med en av sin bästa kompis, men det är i bekostnad på oss. Hade han inte jobbat så mycket helger så hade jag inte brytt mig.

Han berättade för mig att de hade druckit sprit ur en coca-cola flaska som hans kompis tagit med sig bakom en kyrka i Malmö. Fattar ni?! Två 36-åriga män står i buskarna bakom en kyrka och halsar i sig ren starksprit upphälld i en tom coca-cola flaska för att de vill spara pengar!!! MOGET! Eller inte! Fan, man skäms ju ihjäl. Undrar om de stötte på några 15-åriga polare i buskarna? Hahaha, hur lät det?!

Ja, ja, vi får väl se hur denna dagen slutar. Mannen kommer väl hasa upp sig vid 16-17-tiden om inte brutalt väcker honom tidigare...
Hmmm, kanske ska göra något riktigt hemskt. Typ "råka" spilla ett glas kallt vatten på honom, eller så binder jag fast fötterna och kittlar honom, eller så kan jag ju ge alla barnen instrument och säga att de ska spela högt för pappa. Vad mer kan man göra? Någon som kan tipsa mig? Vill ju inte att han ska tro att han ska få ligga och sova hela dagen ostraffat!

Åh, jag verkligen känner hur lilla djävulen växer i mig.... Hehehehe!

Hejsvej-hämdispastej!

torsdag 15 april 2010

I love being pregnant!

Ja, jag älskar att väntar barn!


Vem är detta?

Kan ni gissa vem detta är???

Min pappa på 70-talet! Hahaha, snygging!

Hjärtattack!

Jag höll på att få världens hjärtattack idag!!! Min 2 ½-åring, Arvid, fick mig att nästan svimma. När jag satt och matade Vilda så stod Arvid bakom mig på en stol. han pysslade med mitt hår, kramade mig och var mysig. Efter ett tag så känner jag på mig att något är fel. Jag vänder om samtidigt som jag frågar honom vad han håller på med. Jag inser då att han plockat fram stora kökssaxen som är i låda bredvid honom och är på väg att klippa av hela min hästsvans!!! Uppe vid hårsnodden! Hade jag inte vänt mig om just då så hade jag varit korthårig nu. Skämmande tanke...
Min son är världens busigaste, herregud! Hoppas bara att han bli lugn som en filbunke i tonåren istället.

Jo, måste bara meddela att 19 barn av 22 barn i Antons klass var sjuka idag. Helt galet!

Hejsvej-klippahårpastej!

Morgonstatus:

Jaha, idag så vaknade jag kl.05.30 av att Anton hostade och grät. Jag gick snabbt upp för att kolla vad som hänt. Först trodde jag att han drömt något men när jag kom fram till sängen såg jag direkt att han hade feber. Helt blossig om kinderna, läpparna alldeles mörkröda och glansiga ögon. Jag kände på honom i pannan och han var skållhet! Han grät och sa att han hade jätteont i kroppen och att han hostar jättemycket. Det är inte konstigt att han har blivit sjuk eftersom han trott sista veckan att det är sommar. Han springer ut och leker med kompisar iklädd i tjocktröja, jacka, mössa och vantar. Han kommer hem i kortarmad tröja, byxor och barfota!!! Jag har sagt till honom att han kommer bli sjuk men vad får man till svar? Jo;
- Men orka, mamma! Jag loooovar, jag kommer inte bli sjuk!
Yeah, right....

Jag gick och hämtade en Alvedon och ett glas vatten till min lilla pojke. När jag står och fumlar efter Alvedon så hör jag att Arvid vaknar. Han brukar vakna vid den här tiden men kommer då direkt till oss och somnar om för det mesta. Men eftersom jag och Anton redan var vakna så gick han upp för att prata med mig. Jag säger till Arvid att gå in till pappa och lägga sig bredvid honom. Jag får till svar:
- Neeeej, jag vill inte ligga pappa, Ajhid (=Arvid) ligga med mamma!
- Okej, svarar jag. Mamma ska bara ge Anton lite vatten, jag kommer snart.
Herregud, hur låter det? Hahaha!

Jag går in till Anton och ger honom hans tablett och vatten och säger till honom att försöka sova lite till och går därefter tillbaka till min säng med Arvid i hand.
När jag kommer fram till sängen så inser jag att Vilda ligger väldigt dumt till. Både jag och Arvid kommer inte få plats så länge hon ligger i mitten av min sida. Jag bestämmer mig därför för att ta upp henne försiktigt och lägga henne i sin egna säng, trots risken för att hon vaknar.
Jag la ner henne försiktigt och hon sov fortfarande. "YES!" tänker jag, nu kanske jag kan få sova en liten stund till.
Det tar ca. 2 minuter så hör jag att hon vaknat. "Skit också!" är nästa tanke, upp och hämta Vilda innan hon väcker mannen som sover tungt och Anton.
Vilda vill inte sova. Hon vill leka, snack och gosa. Arvid är fortfarande vaken och tycker att nu är det ju dags att vakna eftersom Vilda och mamma är vaken. Där försvann min sömn.

Så nu sitter jag här, skrivandes på in lilla dator, Vilda gnäller, Arvid leker Ice Age och Anton ligger i soffan och tittar på Cartoon Network.

Morgonen är, trots trötthet, väldigt fin. Solen skiner och våren är verkligen här! Jag är på gott humör och känner på mig att dagen kommer bli bra förutom att Anton är sjuk, såklart. Ooops,nu måste jag ringa skolan och sjukanmäla Anton.

Hejsvej-feberpastej!

tisdag 13 april 2010

Majblommor

Idag kom min dotter hem från skolan med sina efterlängtade Majblommor som ska sälja. Detta är en tävling och dessutom så får de hela 10% av vad de sålt till egen ficka. Saga har pratat om det här nu i en vecka och varit väldigt orolig för att hon inte ska få något sålt. Eftersom hennes kompisar har familj i Skåne så köper ju de Majblommor av dem och får därmed "försprång".

Men vilken tur att Saga har en sådan engagerad mor för så fort jag såg de andra ungarna springa och ringa på runt i vårat område ringde jag alla de jag känner och sa typ att skulle vara snällt om de köpte Majblommor av Saga. Alltså jag hotade inte eller något sådant, typ. Jag bara sa att om de inte köpte Majblomma av min dotter så skulle bli arg, galen, säga upp bekantskapen, förfölja dem, förstöra deras rabatter, konstiga samtal mitt i natten skulle ske och så ;-) Jag har även sprungit omkring som en galning och stoppat alla de jag någonsin haft någon som helst kontakt med sagt att min dotter säljer Majblommor och undrat om de vill köpa någon av henne.

Jaja, kanske lite fuskigt, men vem gör inte så för sitt barn??? Dessutom så tycker jag det är så tävlinginriktat. Varför kan de bara inte få lära sig att sälja Majblommor för den goda sakens skull och INTE för att den som säljer bäst ska få Diplom! Blir faktiskt rätt så upprörd. Jag vet ju hur min dotter är och jag vill inte att hon ska bli besviken och ledsen om hon inte sålt så bra som andra.

Ja, ja vi lär ju få se hur detta slutar... Risken är ju att jag kommer lägga mig i allt för mycket. Engagerad mor som man är.

Förresten; Någon som vill beställa en Majblomma?

måndag 12 april 2010

Vet ni vad?!

Må säga att jag är äcklig, konstig, udda eller bara helt enkelt en helt vanlig småbarnsmorsa... Men jag kom på idag att inte har duschat på 3 dagar!!! Äckligt va?! Då ska jag inte berätta när jag senast rakade mig... ;-) Hahaha, skämt å sido, så länge sedan var det inte. Bara lite!


Jag blir galen!

Har ingen bra dag idag. Allt går emot mig just nu. Blir så sur och less på allt.
Bland annat så blev min dubbelvagn flygskadad sist jag flög för lite mer än en månad sedan. Självklart så rinner dagarna iväg och glömmer anmäla detta inom 30 dagar som man ska. Nu kanske min vagn inte blir fixad! Är så sur på mig själv!
Sedan så har jag lagt ut en himla massa grejor på blocket som ska säljas men ingen hör av sig. Jo, någon enstaka har hört av sig, men då har de givit skambud och det är jag inte intresserad av!

Sedan så är jag ruskigt irriterad på vissa människor som jag känner. Kan inte gå in på det så mycket här på bloggen men jag känner mig sur, ledsen, besviken och sårad.

Utöver allt detta så har jag fått en skattesmäll, vilket har resulterat i att jag fått ställa in min 30-års fest. Röda Tanten kom mitt i allt också och Vilda är jättehostig och sover nästan ingenting om nätterna på grund av det.

Vilket roligt inlägg, eller hur?!!!

Ja, ja jag har också mina dåliga dagar...

Kram på er alla där ute och om ni vill och har lust så får ni gärna muntra upp mig!

lördag 10 april 2010

Kära läsare...

...jag har haft en "Bloggar-pause".Jag har känt mig helt tom i huvudet och totalt nollställd. vet inte exakt varför... Där emot har det hänt grejor!

Min lillebror stack för några dagar efter ett bråk med föräldrarna. Han var borta i 6 dagar. NU ÄR ALLT BRA IGEN, MEN JAG BLIR SÅ OROLIG...

Vilda har blivit sjuk igen. stackars min lilla stumpa. Hög feber och världens hosta.

Jag har gått upp vikt. Fy vad det är jobbigt att gå upp i vikt! Hur ska jag någonsin kunna bli snygg och smal? Skrivit detta tidigare, men nu måste jag verkligen ta tag i detta!

Min svägerska har fått bebis. Sååååå söt och gullig så jag nästan tror att jag svimmar!!!

Vi har fått nya grannar. Våra urgulliga grannar Petra och Fredrik har flyttat till Malmö. Detta har resulterat i att vi fått nya grannar. De verkar inte vara hemma så mycket. Vi får se hur de är som grannar.

Vi har bokat resa. Ni vet resan jag tjatat om till Egypten, den har vi äntligen bokat!!! Helt underbart! Åh, vad jag längtar tills vi ligger på solstolarna och solar.


Hur som helst så jag haft en sådan rolig kväll. Jag har varit ute med fantastiska Maria. Hon är en underbar person och jag är så glad över att vi träffats. Vi hade så otroligt kul ikväll!!! Vi dansade HELA iden. Såklarthamnade vi på värsta 18-årsstället,men det gjorde oss ingenting.


Nu MÅSTE jag sova, mina ögonlock går ihop hela tiden, kan inte skriva mer.

God natt-kulfnatt!